Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна със зам.-генералния секретар на ОИСР г-н Улрик Кнудсен. Двамата обсъдиха пътната карта за присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това съобщиха от песцентъра на Министерство на икономиката и индустрията.

Предстои процес на разговори в 25 комитета, сред които Комитет за преглед на икономиката, за образователна политика, здравеопазване, заетост, труд и социална политика, потребителска политика и др. “Нашите екипи са готови. Вече се работи по подготовката на експертните срещи. Надяваме се да подготвим меморандума за месец октомври. Приемането на България в ОИСР ще осигури благоприятна бизнес среда, балансирано регионално развитие и по-високо качество на живот на българските граждани“,  заяви министър Нинова.

Г-н Кнудсен увери, че неговият екип е в България, за да подпомогне целия процес по присъединяване и поздрави министър Нинова за усилията. Тя от своя страна благодари за поканата за присъединяване и я определи като висока оценка за България.

Вицепремиерът запозна заместник-генералния секретар с обстановката в страната и изтъкна:

„Въпреки кризите и огромните предизвикателства, за първото тримесечие на годината имаме ръст на БВП от 4,1 процента, както и ръст на индустриалното производство. Правителството оказва помощ на икономиката, за да не фалират предприятия и да не се губят работни места.”