Корнелия Нинова: Ще има проверки за отчитане на ефекта от мерките

Целта е да се види дали това, което сме искали, се е случило и ако - не, защо, каза тя

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

Готвим методика за отчитане на ефекта от антикризисните мерките. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия.

Целта е да се види дали това, което сме искали, се е случило и ако – не, защо, допълни тя, цитирана от БТА.

По думите й нито една коректна фирма няма да пострада от тези проверки. “Всеки, който си мисли, че в тези трудни времена може да злоупотребява и да трупа печалби на гърба на проблемите на хората, ще усети цялата сила на закона и на контролните органи, каза Нинова.

За цената на гориво тя допълни, че тази отстъпка от 0,25 лв. означава, че ще платят по- малко, т.е. ще им се приспадат от сметката. А самата бензиностанцията ще подава информацията към НАП.

Относно нулевото ДДС за хляба, вицепремиерът отговори, че чрез него не само ще се следи цената му, но и ще се цели изсветляване на сивия сектор. „В момента има сериозен процент сив сектор в производството и търговията с хляб. Нулевото ДДС ще донесе до изсветляване на сивия сектор.“, каза тя.

Според нея нулевото ДДС на хляба, ако не предизвика намаляване на цената на хляба, ще доведе до нейното задържане. Тя обърна внимание, че действията на правителството и на парламента към настоящия момент, трябва да са силно съсредоточени върху храните.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж