Корнелия Нинова: БСП влиза в този парламент с три приоритета

Тя обяви, че БСП са готови и с програма за действие в първите сто дни, включваща приемането на бюджет за 2022 г.

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че влизат в 47-ото Народно събрание с три приоритета.

„Първият – започването на истинската промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и конституционните принципи на разделението на властите, правова държава, справедливост, равенство, свобода и мир. Второ – превеждане на държавата и на българския народ през кризите с грижа за хората. Трето – активна, проевропейска външна политика на равноправни партньори с другите държави-членки на ЕС за ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост и за придвижване напред на оперативните програми”, посочи тя в изявлението си при откриването на новия парламент.

Нинова припомни, че преди 5 години от БСП са назовали досегашния модел на управление като паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои.

“Започнахме своята битка, бяхме сами и не беше лека. Тогава посочихме и най-големите си врагове и те не бяха ПП ГЕРБ, най-големите ни врагове бяха страхът и апатията, отчаянието на хората, че нищо не може да се промени“, коментира лидерът на левицата.

Снимка: NewsOne

Тя добави, че през тези години те са се старали да дадат сили и кураж на хората и за това преди една година хиляди български граждани излязоха на площадите, преодолели този страх.

„Ние днес разбираме своята задача да направим тази промяна. За нас тя се състои в три прости неща. Първо, закони, приети с грижа за хората. Второ контрол върху прилагането на тези закони. И трето – справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил“, коментира още Нинова.

Според нея ако пресечем корупцията в зародиш, лобистките закони, ако реформираме съдебната система – то промяната е станала, убедена е тя.

Нинова заяви, че от “БСП за България” са натрупали опит и са готови с антилобистка програма.

“Едновременно с това трябва да се справим с три кризи и да не допуснем четвърта”, подчерта лидерът на БСП.

Тя обяви, че БСП са готови и с програма за действие в първите сто дни, включваща приемането на бюджет за 2022 г.

„Попадаме в безпрецедентна ситуация. Служебен кабинет, който е изготвил свой бюджет, очертаващо се, но все още не е готово мнозинство, който има друг в представите си бюджет и невъзможност докрая на годината да бъде приет нито този на служебния кабинет, нито евентуалния на бъдещо мнозинство“, прогнозира тя.

Нинова коментира, че те няма как да допуснат всичко, за което се борят от години и ангажиментите, които са поели, да останат просто празни думи. „Всичко, което сме се ангажирали, трябва да бъде облечено в числа. Ние ще положим всички усилия това да стане максимално бързо. Искаме да си свършим работата докрай. Искаме да се погрижим за хората. Те да разберат, че държавата стои зад тях”, коментира тя.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж