Костадин Костадинов: Вчера правителството на Македония извърши серия от нови гаври с българите

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Костадин Костадинов обвини в страницата си във Фейсбук Република Северна Македония в гавра с българите. Ето какво написа той:

“Първо, беше нарушена договорката за свободно преминаване през границата за поклонението на гроба на Гоце Делчев в Скопие. Стотици българи не бяха пуснати да минат границата с оправданието, че нямало ток – а през цялото време всички светлинни табла на сградата на македонското КПП работеха.

Второ, когато след 5 часа видяха, че няма да откажат българите, македонските полицаи директно започнаха да ги арестуват и бият. Трима български граждани бяха бити и арестувани, сред тях и доскорошният народен представител и зам.-председател на Комисията по външна политика Ангел Георгиев.

Трето, пребитите българи бяха съдени във фарсов съдебен процес по бързата процедура. За това какво и как се е случило там ще разкаже самият Ангел Георгиев днес на брифинг. След това ще организираме такъв брифинг и в Брюксел, защото се съмняваме, че нашите т.нар. медии ще отразят нещо обективно. Снощи някои от тях, включително и т.нар. национални телевизии, не споменаха нищо за насилието над българите.

Но гавра с българите беше извършена не само от правителството на Македония, но и от правителството на България. Нито за миг никой не се заинтересува от съдбата на пребитите и арестувани българи – нито от посолството ни в Скопие, нито от институциите в София! Вчера нямаше никаква официална реакция от страна на българското правителство! Нещо повече, представители на американските формации, т.нар. Демократична България и Продължаваме промяната, директно обвиниха нашите сънародници, че са виновни за случилото се. Припомням, че един от тях, Даниел Лорер, нагло каза, че българската държава не трябвало да се грижи за българите, а само за българските граждани. Е, сега се оказа, че според чужденеца Лорер и за българските граждани не трябва да се грижи.

Ние разбира се вече сме се организирали и ще предприемем необходимите мерки от тук насетне. Важното е друго – че вчера Възраждане, за разлика от антибългарското правителство, не остави сънародниците си в беда. Областният координатор на Кюстендил, Валери Стоилов, ходи два пъти до границата, а след това отиде и до Крива паланка (при това след полунощ, при обилен снеговалеж в планинския проход), за да плати глобите на нашите сънародници, след което ги върна в България. Възраждане осигури и местен адвокат на задържаните, за да ги защитава в политическия съдебен процес. Когато няма държава, Възраждане е държавата!

Уважаеми сънародници, идват избори. Имате два избора – или да гласувате за Възраждане, единствената българска политическа организация, или да изберете някоя от многото американски или турски партии в страната ни. Изборът е ваш. Ние българите, които имаме сърце, душа и воля за борба, вече го направихме – избрахме свободата и възраждането на България! И ще се борим за тях до пълна победа!!!”

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж