КПКОНПИ започва проверка на данъчните декларации на Делян Пеевски

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество започва проверки по „Пандора пейпърс”, съобщават от институцията.

Отправено е официално запитване до Международния консорциум на разследващите журналисти, с молба да бъде предоставена допълнителна информация за българите, установени в разследването, като и за свързаните с тях фирми. 

Делян Пеевски отрече разкритията в „Пандора пейпърс“ | NewsONE

Възложен е анализ на всички декларации за имущество и интереси  – встъпителни, ежегодни и финални, подадени от Делян Пеевски като народен представител, за периода от 2013 г. до настоящия момент. Предмет на анализа е сравнение на декларирани обстоятелства относно участие в търговски дружества и в техни органи на управление, с информацията, публикувана от bird.bg и преценка за наличие на несъответствие между декларациите и действителното имущество. Такъв анализ ще бъде възложен и при публикуване на допълнителна информация относно лица, заемащи висши публични длъжности, както и при получаване на такава, в резултат на отправеното запитване до Международния консорциум на разследващите журналисти. 

Ще бъде извършено сравнение и с данни за имущество в чужбина, поискани от КПКОНПИ по линия на международния обмен.

Делян Пеевски е един от българите в „Пандора пейпърс“ | NewsONE

При установено несъответствие, следва решение за пълна имуществена проверка, като и действия от компетентността на дирекция „Противодействие на корупцията“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж