Крадци отмъкнаха 40 корена теменужки в Добрич

Едва няколко дни след пролетното зацветяване липсва повече от 1/3 посадъчен материал

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Зацветеният от общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ едва преди няколко дни участък от магазин за цветя „Далия“ до пицария „Гардения“ е станал жертва на крадци на цветя. Не просто откъснати, но акуратно изкоренени са около 40 броя. На места липсват цели „петна“ с теменужки.

Напомняме на виновните, че кражбата на цвете също е кражба, независимо дали се ръководят от градския фолклор „Открадни цвете, за да ти се хване“ или не, а и подлежи на санкции.

Всички искаме да ни е красиво и подредено в града и в същото време се пренебрегва всяко едно дори най-малко усилие. Община Добрич се обръща към всички добричлии с молба да пазят цветните лехи и тревни площи. Нека уважаваме труда на хората, които се грижат за красотата в нашия град и ако нямаме възможност да допринесем за това, поне да не вредим! Нека уважаваме и себе си, защото опазването дори на най-малката тревичка около нас е наше общо дело!

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж