Край на една ера и начало на нова: Facebook става Meta

Новото име на социалната мрежа беше съобщено официално от Марк Зукърбърг

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Социалната мрежа Facebook променя името си. Тя ще се казва Meta – израз, вдъхновен от гръцката дума “meta” – “след”. Новината беше съобщена от собственика на компанията Марк Зукърбърг на специална пресконференция, която беше излъчвана на живо в мрежата.

„От днес ще се казваме Meta. За мен това символизира фактът, че винаги можеш да построиш нещо ново“, обясни Зукърбърг.

Новото име има за цел да отрази фокуса на компанията към изграждането на метавселена, в която потребителите ще успеят да се доближат максимално до виртуалната реалност. Доброто старо “F” отстъпва място на синьо „М“, като стилизиран знак за безкрайност.

Facebook is rebranding itself as 'Meta' | Engadget
Марк Зукърбърг

“Фейсбук е един от най-използваните продукти в света. Но все повече не може да обхване всичко, което правим. Оттук нататък нашият бранд ще бъде обвързан от рамката на този продукт”, заяви Зукърбърг.

Новите концептуални перспективи пред компанията бяха анонсирани на фона на обвинения, че нарушава етичните стандарти и влошава социалния живот на потребителите си извън мрежата. Но екипът на Зукърбърг изглежда амбициран да даде напълно нов продукт на потребителите.

“Добре дошли в следващата ера на социалната свързаност”, обърнаха се към потребителите си от компанията.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж