Кралиците на Древния Египет и Прокълнати съкровища

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.
Copyright © Off The Fenc

VIASAT HISTORY представя Кралиците на Древния Египет и Прокълнати съкровища

Жените-монарси на Древния Египет са сред най-очарователните и загадъчни персонажи на тази велика цивилизация. Поредицата в три части „Кралиците на Древния Египет“, която дебютира по Viasat History в първия петък на юни, ще ни разкаже повече за Тий, Клеопатра II и Клеопатра Селена – дъщеря на най-известната Клеопатра в историята – Клеопатра VII. Премиерите на първите два епизода са съответно на 2 юни и на 9 юни от 22:00 часа с повторение на следващата неделя малко след 12:30 часа, докато дебютът на епизода за Клеопатра Селена ще бъде след юни. 

От 15 юни пък – всеки четвъртък в 22:00 часа – започва поредицата в 10 части „Прокълнати съкровища“. В този вълнуващ документален сериал пътуваме по света в търсене на някои от най-известните съкровища в историята, от Тутанкамон до Теракотената армия и от диаманта „Хоуп” до Кехлибарената стая; всички те са хипнотизирали и плашели тези, които са ги желали и видели. 

Copyright © Off The Fence

Кралиците на Древния Египет

Премиера: петък, 2 юни и 9 юни – в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ древна история/ биографичен

Оригинално заглавие: Queens of Ancient Egypt

Известната Клеопатра е само една от дългата поредица от египетски кралици, обхващаща 3000 години история; въз основа на най-новите проучвания и открития, този сериал изследва три от най-обаятелните жени-монарси на Древния Египет. Кралиците на Древния Египет са сред най-очарователните и загадъчни персонажи на тази велика цивилизация. 

Първият епизод разследва историята на кралица Тий, която се издига до невероятни висоти преди 3300 години. Втория епизод разглежда шокиращата история на Клеопатра II, предшественичка на известната Клеопатра VII, а третият епизод разкрива непознатата история на Клеопатра Селена, дъщеря на Клеопатра VII. След самоубийството на родителите си, Клеопатра Селена възвръща богатството си и става една от най-великите кралици на Африка.

Copyright © Orange Smarty

Прокълнати съкровища

Премиера от четвъртък, 15 юни в 22:00 ч.

Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Жанр: Документален/ история/ археология/ мистерии

Оригинално заглавие: Cursed Treasures

Година: 2023

Те са сред най-големите познати съкровища, пред които човечеството благоговее и от които се страхува от векове. Много от тях имат тъмна история, тъй като създателите им са познали лудост и злополучия, а техните откриватели и притежатели са били поразявани от болести, смърт и нещастия. 

В този вълнуващ сериал пътуваме по света в търсене на някои от най-известните съкровища в историята, от Тутанкамон до Теракотената армия и от диаманта „Хоуп” до Кехлибарената стая; всички те са хипнотизирали и плашели тези, които са ги желали и видели. 

Представените истории са разказани чрез интервюта с някои от водещите световни експерти в своята област, които се опитват да разгадаят мистерията зад тези възхитителни, но съдбовни обекти. Едно пътешествие в тъмните истории на тези безценни предмети, чиято  крайна цена често е самият човешки живот.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж