Кръстовището с кръгово движение в близост до сградата на “ХЕС” вече функционира в работен режим

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Община Ямбол предупреждава шофьорите да следят за знаците на пътя при преминаване през кръстовището в близост до сградата на “ХЕС”, което вече функционира като кръгово.

Ремонтните дейности се извършват и през тъмните часове на денонощието. Вчера вечерта изцяло беше премахнат старият асфалт, както е предвидено в работния проект.

Кръгът вече е очертан, изграждат се нови тротоари в обхвата на проекта, изградена е и нова дъждовна канализация за отводняване на пътното платно и нова електроснабдителна мрежа, светофарните уредби са премахнати.

Предстои цялостното изграждане на кръга с диаметър 30 метра. За сравнение – кръговото кръстовище до магазин “Практикер“ е с диаметър 24 метра, а на улица “Търговска“ и до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни – с диаметър 28 метра.

След асфалтирането, което ще започне в началото на следващия месец, ще бъдат извършени довършителни дейности и на финала ще бъде положена хоризонталната маркировка на цялото кръстовище. След приключване на всички строително-ремонтни дейности се очаква положителен ефект върху трафика, както и намаляване на вредните емисии. Предвижда се районът да бъде залесен и облагороден.

Извиняваме се за временните неудобства и апелираме всички шофьори да преминават внимателно през участъка в ремонт.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж