„Кръв във Виена“ по Epic Drama – младо кино, китайски антики и още нещо

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Любовта е лайтмотивът на новия сезон 

Vienna Blood се завръща по Epic Drama с третия си сезон от 9 януари – всеки понеделник в 22:00 часа / всяка събота в 22:45 часа. Новите три филма на криминалната драма „в епоха“ се случват в 1908 г. Брилянтният млад лекар Макс Либерман и издръжливият детектив инспектор Оскар Райнхарт вече са утвърден екип за разрешаване на престъпления. 

Героите ще се занимаят със случаи в модния квартал, търговията с китайски антики и очарователния нов свят на киното. Изненадващо, обаче, новият сезон, заснет в Будапеща, е доминиран от… любовта!

„Кръв във Виена“, сезон 3 по Epic Drama

“Има любовни триъгълници навсякъде”, казва относно сезон трети Матю Биърд в ролята на Макс Либерман. Младият актьор е известен най-вече с ролите си в номинирания за Оскар The Imitation Game и популярния сериал Avenue 5

“Всъщност най-здравата връзка се оказва нашата. Наистина сме солидна двойка”, добавя с усмивка Юрген Мауер, който играе партньора на Макс, детектив Оскар Райнхарт. Австрийският актьор има обширен опит с криминалните драми предвид титулярната си роля в един от най-известните европейски криминални сериали – Tatort

Тази „стара двойка“ преживя доста в предишните сезони. “В началото Макс и Оскар бяха в конфликт,“ пояснява Матю Биърд. 

“Макс вярва страстно в новата наука психоанализа, а Оскар никак не се вълнува от света на умозрителното. С течение на времето, обаче, развиват взаимно уважение. А и приятелство. В трети сезон, обаче, избуява нов конфликт: Макс е написал книга за психопатията на криминалния ум, а Оскар започва да се чуди дали Макс не се вълнува от тези убийства само от его и суета. Така че те трябва да се изяснят по този въпрос.”

За щастие на помощ им идват жените: една от тях е годеницата на Макс – Клара (Луизе фон Финк), която е станала моден журналист, а другата е сестрата на Макс – Леа, която се занимава със семейния бизнес, а сега вече има и любовно увлечение. “Тъкмо това исках”, възкликва Шарлийн Макена (може да сте я забелязали в Peaky Blinders и Bloodlands), която е в ролята на Леа. 

В трети сезон се променят не само героите, но и снимачната площадка: сниман е в Будапеща, а не във Виена. Според актрисата Шарлийн Макена, това, че е заснет на терен, а не в студио, добавя към особения характер на сериала.

“Когато се върнеш на снимачната площадка, сложиш си костюма, видиш този фантастичен декор, имаш чувството, че година и половина от предходния сезон не се е случила,“ казва актьора Юрген Мауер.

Подобно на него, Шарлийн Макена е очарована: “Когато дойдеш на работа, се приземяваш. Казваш си: „Погледни прекрасния свят, в който имам късмета да играя!“ Всичко е толкова прецизно и уникално, че е фантастично.“ 

Все пак тя не би искала да живее в 1908 г. по една причина – корсетите. “Бих отишла там за ден или може би уикенд, но да остана – не, благодаря!”

Vienna Blood е много повече от особен криминален сериал „в епоха“. Когато на номинирания за Emmy режисьор Робърт Дорнхелм (Anne Frank: The Whole Story, 2001) му предлагат работата, той е изненадан: 

“Приех, защото това е много повече от кримка”, казва режисьорът, който подобно на Макс Либерман е увлечен от психологията на героите и съпътстващата история. 

„Кръв във Виена“ сезон трети е дава повече от разрешаване на криминални случаи от преди 110 години! Сложни характери и чувства, фантастични локации и детайли, романс и още нещо – всеки понеделник от 22:00 часа по Epic Drama. Повторение – събота в 22:45 часа. 

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България, във видеотеката на Vivacom и EON TV. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж