Кристалина Георгиева приветства решението на МВФ

Управляващият директор на организацията заяви, че Фондът винаги трябва да бъде "фар за почтеност"

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Кристалина Георгиева приветства решението на Международния валутен фонд (МВФ). Управляващият директор на организацията заяви, че Фондът винаги трябва да бъде “фар за почтеност” по отношение на данните и изследванията. Тя заяви, че е доволна, че членовете са се съгласили, че обвиненията срещу нея са неоснователни. 

“Бордът на МВФ в един всеобхватен и безпристрастен процес прегледа доказателствата и стигна до извода, че има пълно доверие в моето ръководство. Така, че отново мога да събера страхотния екип на Фонда, да работя с нашите партньори, за да отговорим на тежките предизвикателства, пред които сме изправени. Говорим за пандемията, за климата. Приемам присърце, че трябва винаги да се стремим да демонстрираме, че това, което правим, докосва положително живота на хората. Гордея се с това, което направихме в МВФ през тези две години, за да се мобилизираме изключително силно, за да помогнем на нашите членове”, заяви Кристалина Георгиева. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж