Крум Зарков инспектира затвора в София

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира днес затвора в София.

Двамата с главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов направиха обиколка на корпуса на най-стария и голям затвор в страната и разговаряха с лишени от свобода. 

Министърът проведе среща в параклиса и с отец Сергей, като се запозна на място с активната дейност на свещенослужителя на затвора и провежданата от него религиозна подкрепа на лишените от свобода. Той разгледа още библиотеката и фитнес-залата за спортни занимания на закрито. 

В момента в корпуса на затвора са настанени 495 лишени от свобода, при капацитет 679. Общо затворниците в София, включително тези в общежитията „Кремиковци“ и „Казичене“ , са 1004.  

В затвора се настаняват лишени от свобода от София-град и София-област и осъдени чужди граждани, както и задържани по реда на НПК лица.

Началникът на затвора ст. комисар Васил Кордев информира министър Зарков, че за лишените от свобода се организират различни културно-информационни и спортни дейности. Голям процент от тях са включени в обучителни и образователни дейности. 

Социалната дейност с осъдените е насочена към реализиране на мероприятия, свързани с оценка на правонарушителите. Провежда се и специализирана индивидуална и групова работа. Активно е сътрудничеството с НПО-та, които подпомагат възпитателния процес чрез специализирани програми и други.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж