Кулинарен ден, посветен на здравословното хранене организираха в Пчеларово

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Пред жителите на чернооченското село Пчеларово представители на великотърновската фирма „Мастер шеф хоум“ демонстрираха готвене по иновативен и здравословен начин. В сградата на местното народно читалище „Иван Буюклиев 1926“ шеф готвачи приготвиха ястия пред любопитните пчеларовци.

Хората се запознаха с принципите на здравословното хранене и как да готвят бързо, лесно и вкусно в домашни условия.

В края на кулинарното събитие всички присъстващи дегустираха приготвените ястия.

За благодарност от името на пчеларовци, облечена в традиционна носия Яна Кичкова поднесе на гостите пълна кошница с плодове, домашна пита, вино и чай от местна биоферма.

Представителите на „Мастер шеф хоум“ от Велико Търново споделиха, че са останали впечатлени от гостоприемството. Навсякъде в Източните Родопи бяхме посрещнати топло, заявиха те.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж