КЗК образува производство за евентуално нарушение в придобиването на “Булсатком” от Спас Русев

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

В Комисия за защита на конкуренцията (КЗК, Комисията) постъпиха сигнали от „Йеттел България“ ЕАД и „А1 България“ ЕАД, в които се твърди, че г-н Спас Д. Русев лично или чрез дружеството „Вива Корпорейт България“ ЕООД през месец септември 2022 г. е придобил контрол върху „Булсатком“ ЕООД чрез сделка, по силата на която е придобил поне 75% от капитала на Булсатком Инвестмънт Лимитид, Великобритания (дружество, едноличен собственик на капитала на Булсатком). Сходна информация за сделката се съдържа и в множество медийни публикации (Капитал, Медиапул, Дневник и др.).

В качеството си на национален орган по конкуренцията и в изпълнение на своите законови правомощия по Глава V от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), Комисията извършва контрол върху концентрациите между предприятия, подлежащи на задължително предварително уведомяване в случаите на настъпването на трайна промяна в контрола съгласно чл. 22 от ЗЗК.

В тази връзка, КЗК, с Решение № 1070/22.12.2022 г., образува производство на основание чл. 38, ал. 1, т. 1 от ЗЗК за установяване на евентуално извършено нарушение по чл. 24, ал. 1 от ЗЗК от страна на „Вива Корпорейт България” ЕООД за придобиването на контрол върху Булсатком Инвестмънт Лимитид, респективно върху „Булсатком“ ЕООД.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж