“Продължаваме промяната” е готова за нови избори. Ще направим всичко възможно да не се стига дотам. Ако не успеем да избегнем нови избори, ние сме готови.“

 Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова. Тя и зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов откриха офис на партията в Ямбол.

“Причината е много проста – трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които гарантират едни 13 милиарда да влязат в сметката на българина, българските домакинства и бизнеса”, каза Бориславова.

Лена Бориславова допълни, че към момента усилията на правителството са концентрирани в приемането на актуализацията на бюджета от страна на парламента и не се търсят заместници на министрите от “Има такъв народ”, които подадоха оставки, предаде БНТ.

Зам.-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов заяви, че се надява новата рамка на бюджета да бъде приета, но посочи че са възможни и сценарии, целящи дестабилизация на правителството.

“Неведнъж бяхме свидетели на координирани акции от трите формации от опозицията. Сега съм почти сигурен, че ИТН ще се присъединят към тях, неведнъж сме имали такива сигнали”, каза още Мирослав Иванов.