Летящ старт за състезателите на ски клуб „Юлен”

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Петима от младите скиори на Ски клуб „Юлен” започнаха състезателния сезон с блестящо каране и заслужени призове. Лилия Хаджистоянова, Елена Главчева, Милуш Панчев, Иван Обецанов и Иван Керанджиев се завърнаха в България с медали.

От 8-ми до 14-ти януари, младите надежди на Ски клуб „Юлен” бяха на подготвителен лагер във Вайнебен, Австрия, водени от своите треньори Мария Киркова и Иво Димов. В тренировъчния процес се включиха и други водещи български отбори като Витоша ски, Грийнроуд и Чамкория, както и отбори от Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия.

В края на лагера, на 13 и 14 януари, бе проведен първия кръг от детския шампионат на хърватската ски федерация, който бе своеобразен Балкански шампионат. Участваха общо 90 дeца в категории U10 и U12 и 87 в категории U14 и U16 от посочените националности. 

При момичета U12 Лилия Хаджистоянова завоюва 1-во и 2-ро място в двата дни на гигансткия слалом. Елена Главчева спечели слалома при момичета U16 и завърши втора на гигансткия слалом. Милуш Панчев победи своите връстници в категория U14 в гигансткия слалом, където трети беше Иван Обецанов, а 4-ти – Иван Керанджиев.

Това бяха първите стартове за сезона и въпреки тежките снежни условия в България, децата демонстрираха едно много високо ниво за този етап на подготовка.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж