„ЛЕВИЦАТА!“ с № 14 представи състава на листите си

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ представи състава на листите си, с които ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Формацията има пълно представителство във всички многомандатни избирателни райони, 432 са кандидатите, разпределени в 31 листи. Всички водачи на листи са с висше образование, с преобладаващо юридическо образование (7), икономисти – 5, политолози – 3, лекари, инженери и филолози, спортисти, професори, доктори на науките. Средната възраст на водачите е 48 години, най-млад е 26-годишният Иван Мандински от Плевен. 

Костадин Паскалев изрази надежда, че коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ е нов процес на единение, който ще покаже, че когато в основата на начинанието стои диалогът и доверието, тогава има шанс за успех и изрази увереност, че част от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ за следващите избори ще бъде и БСП.

Д-р Цветеслава Гълъбова, водач в 25 МИР София, подчерта, че ще работи за подобряване състоянието на българското здравеопазване. Влиза в политиката осъзнато и с вяра за успех на „ЛЕВИЦАТА!“, като представителство на социалистите в България. 

Валери Жаблянов, водач в 6 МИР Враца и 16 МИР Пловдив-град, подчерта отговорността на „ЛЕВИЦАТА!“ пред българските избиратели, като, на практика, единствена формация, която защитава интересите на българските леви избиратели.      „Влизаме в кампанията с няколко ясни позиции за това какво трябва да направи лявото днес в България – да защити всеки наемен български гражданин, който живее от трудовите си доходи, от галопиращото обедняване, да защити мира в Европа, да предотврати свръхмилитаризацията на континента и натрапваните нови разделения, да разграничи лявото и дясното в парламента. Държим на правителство с лява програма, основана на нашите леви ценностни разбирания за това как трябва да изглежда българското общество. Ако ние не решим въпросите за богатите и бедните в България, за физическото оцеляване на десетки хиляди наши сънародници, ще останем едно осакатено общество от гледна точка на перспективата за нашето бъдещо развитие. Социалистическата програма за развитието на България е крайна необходимост“. 

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ съставляват АБВ, „Изправи се БГ“, „Движение 21“ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, както и доскорошни членове на ръководството на БСП. По-рано днес Споразумение за подкрепа бе подписано между „ЛЕВИЦАТА!“ и „Обединен блок на труда“. Номерът в интегралната бюлетина на формацията е 14.

  • ВОДАЧИТЕ НА ЛИСТИ НА „ЛЕВИЦАТА!“

1 МИР Благоевград – Албина Анева-Томоваикономист.

2 МИР Бургас – Антон Коджабашевтрикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести. Световен рекордьор в категория (56кг.) Непобедим в периода 1978-1984 г. Частен бизнес. От 1999 до 2005 г. е президент на Българската Федерация по вдигане на тежести. От 2007 г. отново заема същата длъжност. През периода 2004-2008 г. е вицепрезидент на Европейската федерация по вдигане на тежести. Общински съветник в община Бургас и председател на Обществения съвет по спорт към община Бургас.

3 МИР Варна – Мая Маноловаюрист, Магистър по право, магистър по икономика, ИМ – Москва, История (1988 г.), 2015 г. – 2019 г. – омбудсман на Република България; 2013 г. – 2014 г. – Народен представител, зам.-председател на 42-то Народно събрание.

4 МИР Велико Търново – Татяна Дончева – юрист

6 МИР Враца – Валери Жабляновдоктор по политология СУ „Св. Климент Охридски“. Народен представител в 42, 43, 44 Народно събрание, зам.-председател на Народното събрание – 2017-2018 г. 

9 МИР Кърджали – Любомир ХалачевВГИК-Москва-операторско майсторство, кинооператор, сценарист, режисьор, продуцент и преподавател. професор, доктор по изкуствознание, културен деец.

10 МИР Кюстендил – Вася Пешеваюрист.

11 МИР Ловеч – Румен Вълов Петковдоктор по философия, главен редактор на ‘Поглед.Инфо’.

12 МИР Монтана – Иван СергисовИнженер, икономист, бивш Областен управител.

13 МИР ПазарджикЕлена Костова-Петковаюрист.

14 МИР Перник – Петър Първанов – инженер-геолог, ‘ВМГУ-София’. Развива частен бизнес. председател на Областното ръководство на ПП АБВ-Перник, председател на волейболен клуб “Миньор” – Перник. Общински съветник в Перник. Председател на местна и инициативна група – Бяла и Долни Чифлик.

15 МИР Плевен – Иван Мандинскибизнес-информатика, икономика

16 МИР Пловдив-град – Валери Жабляновдоктор по политология СУ „Св. Климент Охридски“. Народен представител в 42, 43, 44 Народно събрание, зам.-председател на Народното събрание – 2017-2018 г. 

17 МИР Пловдив-област – Владимир Мариновикономист, МГИМО, бивш заместник-областен управител в Пловдив, бивш заместник-кмет, народен представител в 46 и 47 Народно събрание.

18 МИР Разград – Симеон Извровюрист.

19 МИР Русе – Красимир Ениманевстроителен инженер. Полковник от резерва. Преподава в Технически университет-София, във ВСУ ‘Черноризец Храбър’-Варна, професор по ‘Администрация и управление’. Доктор на Науките. Академик-АИР.

20 МИР Силистра – Даниела Иванова – юрист.

21 МИР Сливен – Стефан Стефановмагистър по Културно-историческо наследство, втори мандат общински съветник, председател на УС на ЛРС “Сърнена гора”, частен бизнес.

22 МИР Смолян – Крум ФилиповБългарска филология в СУ – ‘Климент Охридски’, режисура в НАТФИЗ ‘Кръстьо Сарафов’. Автор на три стихосбирки и един роман. Реализирал повече от 20 спектакъла и над 20 документални филма за БНТ. Директор на Родопски драматичен театър – „Николай Хайтов“ в Смолян от 2013 до 2016 година.

23 МИР София – Мая Маноловаюрист, Магистър по право, магистър по икономика, ИМ – Москва, История (1988 г.), 2015 г. – 2019 г. – омбудсман на Република България; 2013 г. – 2014 г. – Народен представител, зам.-председател на 42-то Народно събрание.

24 МИР София – Татяна Дончева – юрист

25 МИР София – д-р Цветеслава Гълъбова психиатър, директор на държавната психиатрична болница “Св. Иван Рилски”.

26 МИР София-областДанаил Георгиевюрист, експерт външна политика, отбрана и сигурност. Зам.-председател на ‘Движение 21’.

27 МИР Стара Загора – Георги Кадиев‘Московски държавен институт по международни отношения’, международни отношения със специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа. Притежава магистратура по дипломатически науки и международни отношения в университета ‘Лестър’, Великобритания и магистратура по Публична администрация в Харвардския университет. 

28 МИР Търговище – Венцислав Маринов – магистър по Регионално развитие. Земеделски производител. Общински съветник. Председател на комисия ‘ТСУ’. 

29 МИР Хасково – Атанас Ненковмагистър по икономика, магистър по право в Югозападен университет – Благоевград. Работил е като ревизор в ДФК. Директор на ‘Топливо’ АД. Последните му длъжности в системата на МВР са директор на ОД на МВР ‘Хасково’.

30 МИР Шумен – Веселин Тодоровюрист.

31 МИР Ямбол – Мими Караколеваучител по Български език и литература. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж