Лидия Перейра идва на посещение в България

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Португалският евродепутат Лидия Перейра пристига на работно посещение в България на 20 и 21 януари по покана на своя колега от ЕНП и областен координатор на ПП ГЕРБ в област Благоевград Андрей Новаков. 

Освен член на Европейския парламент, Лидия Перейра е и президент на младежката организация на Европейската народна партия (YEPP). 

В първия ден от своето посещение Лидия Перейра ще проведе среща със заместник-председателя на Народното събрание и народен представител от Област Благоевград Росен Желязков. Двамата ще обсъдят сътрудничеството на Народното събрание с Европейския парламент и бъдещи възможности за сътрудничество конкретно в областта на младежките политики. Предвижда се и среща с кмета на община Благоевград Илко Стоянов.

На 20 януари в Благоевград Лидия Перейра ще участва в дискусия с млади хора, организирана от Андрей Новаков и европейския комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Програмата на Перейра включва също разговор с председателя на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев и среща с млади хора от общините Сандански и Костенец. 

Лидия Перейра е родена през 1991 г. Завършила икономика в университета в Коимбра (Португалия) и магистърска степен по европейски икономически изследвания от Европейския колеж (Брюж, Белгия). Избрана е за евродепутат през 2019 г. и оттогава участва в комисиите по икономически и парични въпроси, по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, както и в делегациите за връзки с Китайската народна република и отношения със Съединените щати. Наскоро тя беше избрана в постоянната комисия по данъчни въпроси, в която е координатор на групата на ЕНП, а също така е включена в специалната подкомисия за борба с рака.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж