Лондон налага санкции на “Газпромбанк”, “Алфа банк” и дъщерята на Сергей Лавров

Новите санкционирани фирми и имена включват и "Совкомфлот", Евгений Швидлер, Герман Греф, Полина Ковальова и др.

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Великобритания разшири днес списъка на руските компании и физически лица, подлежащи на санкции, предаде Ройтерс.

Новите фирми и имена включват “Газпромбанк”, “Алфабанк”, “Совкомфлот”, Евгений Швидлер, Герман Греф, Полина Ковальова и др.

Мерките предвиждат замразяването на сметките на “Газпромбанк”, “Алфабанк” и държавната корабоплавателна компания “Совкомфлот”, уточнява БТА.

“Газпромбанк” е основният канал, по-който тече разплащането за доставките на руски петрол и газ. “Алфабанк” е една от най-големите руски частни кредитни институции. Тя е под контрола на Михаил Фридман, който вече попадна под ударите на британските санкции.

Сред новите имена в черния списък са и петролния олигарх Евгений Швидлер, основателят на “Тинкоф банк” Олег Тинков, както главният изпълнителен директор на най-голямата руска банка “Сбербанк” Герман Греф.

Лондон взема на прицел и Полина Ковальова, доведена дъщеря на руския външен министър Сергей Лавров, за която се твърди, че притежава имот в Лондон на стойност от около 4 милиона лири.

Санкциите удрят и по руските държавни железници, военно-отбранителната компания “Кронщад”, която е основният производител на руски дронове, както и частната военна компания “Вагнер”.

“Путин не трябва да си прави никакви илюзии. Ние сме единни с нашите партньори и все повече ще затягаме обръча около руската икономика, за да гарантираме провала му в Украйна”, заяви външният министър Лиз Тръс.

Общата стойност за санкционираните активи на руските банки и компании във Великобритания възлизат на около 500 милиарда лири, а тези на олигарсите – на около 150 милиарда лири.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж