Лондон санкционира руските авиокомпании, за да не могат да продават слотове за кацане

Новите рестрикции са въведени, в момент, когато Великобритания поема председателството на Международния транспортен форум

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Британското правителство обяви днес нови санкции срещу основните руски авиокомпании, сред които държавната “Аерофлот”, авиокомпания “Россия” и Уралските авиолинии, забранявайки им да продават неизползваните слотове за кацане на британските летища, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Тези слотове се оценяват на около 50 милиона британски лири (59 милиона евро), уточнява правителството в комюнике.

“Докато руският президент Владимир Путин продължава варварското си нападение срещу Украйна, ще продължим да санкционираме руската икономика”, заяви министърката на външните работи Лиз Тръс.

Великобритания затвори въздушното си пространство за руски самолети малко след руската инвазия в Украйна на 24 февруари, както и пристанищата си за руски кораби и забрани износа на стоки и технологии за руския авиационен сектор.

Новите санкции са въведени, в момент, когато Великобритания поема председателството на Международния транспортен форум- междуправителствена организация на ОИСР. Очаква се Лондон да призове за единен отговор срещу руската инвазия в Украйна.

От началото на войната в Украйна Великобритания е санкционирала над 1000 лица и 100 организации, по-специално руски олигарси, замразявайки техни авоари за над 117 милиарда британски лири. Според Лондон тези международни санкции тласкат Русия към най-дълбоката рецесия от разпада на Съветския съюз, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж