Лорер: Датата 1 януари 2024 година за приемане на еврото в България се поддържа от всички

Много е възможно на ниво Европейски съюз да име промени в критерия за инфлацията, защото тя е много висока в целия съюз, каза още министърът на иновациите

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Датата 1 януари 2024 година за приемане на еврото в България се поддържа от всички. Работи се за спазване на срока, каза пред журналисти министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Моето послание е към всички в парламента да се прояви изключителна отговорност, защото е нужно да се свърши много работа, каза Даниел Лорер.  

Много е възможно на ниво Европейски съюз да име промени в критерия за инфлацията, защото тя е много висока в целия ЕС и тогава България ще го покрие с лекота, посочи министърът.

Антиинфлационният пакет в размер на повече от 1,5 млрд. лева все още не е готов, но започва да се оформя. Част от мерките са свързани с размера на ДДС и акцизите, а други с подкрепа на най-бедните българи, каза министър Лорер, цитиран от БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж