Лукашенко си купи руски балистинчни ракети “Искандер” и върна смъртното наказание

Съединените щати веднага осъдиха плановете Минск за прилагане на наказанието срещу политически опоненти. Решението бе определено като отчаян ход на президента Александър Лукашенко за запазване на властта

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Беларуският президент Александър Лукашенко обяви в профила си в Телеграм, че е купил от Русия ракети с малък обсег “Искандер”, които могат да бъдат въоръжени с ядрени бойни глави, и зенитни ракетни комплекси С-400,.

В него не се уточнява с какви количества от двата вида ракети се е сдобила Беларус. Лукашенко заявява само, че са купени колкото са необходими на армията му, която вече била напълно различна, защото може да нанася колосални поражения на противника.

Хвалбата с новите ракети идва ден, след като Лукашенко подписа указ за връщане на смъртното наказание.

Съединените щати веднага осъдиха плановете Минск за прилагане на наказанието срещу политически опоненти. Решението бе определено като отчаян ход на президента Александър Лукашенко за запазване на властта.

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън каза, че новият закон, подписан от Лукашенко за използване на смъртното наказание за “терористични” актове, всъщност е насочен към продемократични активисти и противници на руската война в Украйна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж