Магдалена Пепегова: “Мечтая да представям България на Олимпийските игри”

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 15 години Магдалена Пепегова постигна най-големия си успех в плуването в началото на април. Тя спечели в надпреварата на 200 м гръб по време на турнира “Multination” в Лимасол. Пред сайта на Българската федерация плувни спортове (БФПС) тя сподели, че състезанието в Кипър е било едно от най-емоционалните в нейната кариера до момента и че успехът  се е отразил отлично на самочувствието ѝ. В момента Пепегова е на лагер с националния ни отбор, който се провежда в Спортен комплекс “Парк Арена ОЗК” в Бургас. 

“Лагерът преминава по чудесен начин. Обстановката е страхтна, условията са великолепни, а на тренировките вършим много работа. Отборът е сплотен и лично аз се чувствам много добре в подобна атмосфера”, каза Пепегова.

Състезателката на ПК “Дамини-ЛВ” ще се включи в предстоящия Международен турнир за “Купата на кмета”, организиран от БФПС със съдействието на Община Бургас. 

“Целта ми по време на надпреварата е да покрия норматив за Европейското първенство за юноши и девойки в Белград, което е в началото на месец юли. В момента плувам 200 м за 2:18.77 мин., а нормативът е 2:18.71 мин. Надявам се да успея да го покрия по време на турнира “Купата на кмета”. Уверена съм в силите си. Подготовката с треньора на националния отбор Кристиян Минковски е усилена и вярвам, че ще направя това, което искам като плуване”, заяви 15-годишната състезателка.

По време на Държавното отборно първенство, което се проведе в София Магдалена Пепегова завърши втора на 200 м гръб, изпреварена само от опитната Габриела Георгиева. На 100 м Пепегова се нареди трета, а на 50 м финишира на петата позиция. 

“В дългото плуване се чувствам най-добре. Знам как да разпределям силите си по дистанцията. Мечтая си един ден моето име да стои срещу националния рекорд в плуването на 200 м гръб. Мисля, че мога да го атакувам още през следващата година, ако всичко върви по план”, споделя Пепегова.

Вече три години тя е част от националния отбор на България, ръководен от Кристиян Минковски.

“За първи път се включих в лагерите през есента на 2020 г. Тогава имаше много повече плувци с опит. Сега тимът е подмладен. По време на подготовката най-голямо внимание ми обръщат Габриела Георгиева, Калоян Лефтеров и Йордан Янчев. За мен Габи е като по-голяма сестра. Йордан пък постоянно ми повтаря да не се отказвам и да не правя неща, за които после бих съжалявала. Намирам се във възраст, която е критична за нашия спорт. Много плувци се отказват на 15-16 години, защото всичко става все по-трудно, но аз гледам към участие на Летните олимпийски игри и нямам намерение да спра да преследвам мечтите си. Ако съм фокусирана и концентрирана в тренировките ще се получи. Иска ми се да представям България на най-големия спортен форум. Едва ли ще се получи за Париж 2024. По-реално е да гледам към Лос Анджелис 2028”, каза състезателката.

В момента Магдалена Пепегова е деветокласничка в Националния учебен комплекс по култура в София, като преминава на индивидуална форма на обучение заради натоварената програма от тренировки. 

“Поставих спорта на първо място. Искам да преследвам мечтите си в плуването. Искам да бъда част от елита, а това може да се случи само с пълна отдаденост. Натоварванията по време на тренировки са огромни, но трябва да е тежко, защото иначе успехът няма да дойде”, сподели Пепегова.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж