Макрон и Льо Пен се готвят за оспорвана битка на втория тур на президентските избори във Франция

Според екзит пол на телевизия Бе Еф Ем Макрон е получил 28,2% от гласовете на първия тур, а Льо Пен - 23,4%

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Еманюел Макрон и Марин льо Пен се готвят за оспорвана надпревара на втория тур на президентските избори във Франция, показва проучване на института ИФОП (IFOP), цитирано от Ройтерс.

Според прогнозите на института се очаква на 24 април Макрон да получи 51 на сто, срещу 49 на сто за Льо Пен.

Разликата е толкова малка, че е в рамките на статистическата грешка, отбелязва Ройтерс, като припомня, че през 2017 г. Макрон спечели с 66,1 на сто от гласовете.

След първия тур Льо Пен заяви пред поддръжниците си, че “Залозите на 24 април ще бъдат избор на общество, избор на цивилизация”.

“Ще възстановя реда във Франция”, обеща тя, докато поддръжниците й скандираха “Ние ще победим”.

От две десетилетия насам никой френски президент не е печелил втори мандат, припомня Ройтерс.

Според екзит пол на телевизия Бе Еф Ем Макрон е получил 28,2% от гласовете на първия тур, а Льо Пен – 23,4%. Окончателните резултати от преброяването на гласовете все още се очакват.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж