„Мартенски музикални дни“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

От 16 март до 2 април Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България. 62-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“, организиран от Община Русе и под патронажа на Министерството на културата, отваря врати за почитателите на класическата музика.

Билети за концертите от програмата на фестивала могат вече да се закупят на касата на Русенска опера, а за концертите на 17, 18, 19 /11ч./, 20, 21, 23, 24, 25, 29, 30 март, 1 април, 2 април и през онлайн платформата Eventim от 22 февруари.

Тазгодишното издание на МФ „Мартенски музикални дни“ включва общо 28 събития, от които 7 оркестрови програми, 2 оперни спектакъла, 11 ансамблови концерти с участието на именити артисти, ансамбли и оркестри от 9 страни на Европа.

През 2023 г. съпътстващите концертната програма събития ще са седем. Част от програмата на престижния форум ще бъдат Майсторският клас на Светлин Русев за учениците от НУИ „Проф. В. Стоянов“, две изложби – на Юлиян Табаков и Николай Бузов, втората премиера на документалния филм „Пианото на Шостакович“, премиера на книгата на Лазар Николов „Разказ за преживяното“ и музикално-визуалният пърформанс „Европа в нас“ на продуцентска къща „Персей“, финансиран от Министерството на културата.

Повече информация за програмата можете да намерите на сайта на Музикален фестивал „Мартенски музикални дни“: https://marchmusicdays.bg/index.php/bg

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж