Мая Манолова: НАП трябва да започне извънредни проверки във всички топлофикационни дружества

НАП съобщи, че Топлофикация-София неправилно е начислила в изравнителните сметки ДДС от 20%, а не от 9 %

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

НАП трябва да започне извънредни проверки във всички топлофикационни дружества в страната, за да се изясни дали и те не са изпратили сметки с 20% ДДС. За това призовават от формацията “Изправи се, България”

Вчера НАП съобщи, че Топлофикация-София неправилно е начислила в изравнителните сметки ДДС от 20%, а не от 9%, съгласно закона.

“Затова призоваваме хората да не плащат изпратените им надути изравнителните сметки, докато Топлофикация-София не изпрати нови фактури с правилно начисленото ДДС”, пишат от формацията на Манолова.

Те са внесли писмено искане към служебния министър на енергетиката Росен Христов да започне незабавна проверка на всички топлинни счетоводители за неправилното изготвяне на изравнителните сметки.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж