Мъж е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на директор на детска градина в гр. Свиленград

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем К.В., на 43 г., за това, че на 15.11.2022 г. в гр. Свиленград причинил на Т.Х. – в качеството й на длъжностно лице – директор на детска градина в гр. Свиленград, средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата тазобедрена става, при и по повод изпълнение на службата – престъпление по чл. 131  ал.1 т.1 от Наказателния кодекс.

От събраните до момента доказателства е изяснено, че на 15.11.2022 г. около 13.20 ч. К.В. заедно с  3-годишния син и неговата баба отишли в детската градина в гр. Свиленград, която момчето посещавало. Там били посрещнати от помощник-възпитателка. Възникнал спор дали на детето е била поставена инжекция без разрешение на родител. На мястото пристигнала и директорката Т.Х. Тя обяснила на бащата, че в детската градина не са били поставяни инжекции на децата. В този момент К.В. се обърнал към нея и нанесъл удар в областта на лицето й. Вследствие на това Т.Х. паднала на земята, а по-късно е установено, че в резултат на това е получила фрактура на тазобедрена става. 

Активните действия по събиране на доказателства по случая продължават под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Предстоят разпити на  свидетели, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза, която да установи характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства. Утре, 22 ноември 2022 г., на К.В. ще бъде предявено обвинението, за което е привлечен като обвиняем от РП-Хасково и наблюдаващият прокурор ще прецени каква мярка за неотклонение ще бъде взета спрямо него.  

По разпореждане на Районна прокуратура – Хасково се извършва и проверка по подаден сигнал от бащата К.В. за причинени увреждания на детето по време на посещението му в часовете в детската градина. 

Във връзка със случая прокурор от Районна прокуратура – Хасково е участвал в съвместно съвещания с представители на местната власт в гр. Свиленград и социалните служби за обсъждане на мерките за закрила на 3-годишното дете,а също така необходимостта в детските градини да бъде монтирано видеонаблюдение или назначена охрана.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж