Мъж се закани да убие майка си

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж, заканил се с убийство на майка си. 

На 18.01.2023 г. в къща в кв. „Орландовци“ в гр. София, обвиняемият Г.С. се заканил на В.С. с убийство с думите: „Не искам да те виждам, ще те убия“, като нанесъл по цялото й тяло множество удари с ръце и крака. Заканването възбудило основателен страх у В.С. и тя сигнализирала в полицията. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. 

Г.С. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. 

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж