МЕУ получи отличие на наградите на БАИТ

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на електронното управление Георги Тодоров получи отличието в категорията „Публична администрация“ на официална церемония  „Наградите на БАИТ за 2022 г.”, в присъствието на президента Румен Радев, под чийто патронаж по традиция се провежда кампанията и церемонията по награждаването. Призът е за успешно осъществен проект за разширяване на обхвата на средата за Междурегистров обмен на справочна и удостоверителна информация RegiX, присъединяване на нови регистри и надграждане на средата с нови функционалности. Платформата RegiX е  разработена от ТехноЛогика в полза на държавната администрация и гражданите. 

„За мен и моя екип от Министерство на електронното управление тази награда наистина означава много“, каза министър Тодоров, който благодари за отличието и за високата оценка на журито за проекта. „В системата RegiX са включени над 80 регистъра и само за 2022 г. са извършени близо 70 милиона справки. За периода 2018 г. до февруари тази година, са заявени и предоставени над 232 милиона вътрешни електронни административни услуги“. Той допълни още, че най-много услуги са заявени към Регистър на български документи за самоличност – над 10 милиона. Консуматор с най-много заявени услуги – 7 милиона бр. е Агенция по обществени поръчки. „Благодарение на системата RegiX се премахва необходимостта от заявяване и предоставяне от гражданите и бизнеса на хартиени удостоверения на администрацията“, подчерта министър Тодоров.

В края на церемонията, президентът Румен Радев се обърна към министър Тодоров с думите: „Много се радвам, че министърът на електронното управление Георги Тодоров е тук и силно Ви окуражавам да търсите контакти с нашия изключително прогресивен бизнес, за да можем заедно да направим и да оживим Националния космически център за наблюдение, координация и управление с хардуер, софтуер, с необходимата визия. Не да внасяме отвън готови решения“.

За наградите на БАИТ в това издание се състезаваха 78 проекта в 7 категории. В категорията „Публична администрация“ се конкурираха 10 проекта. Наградите се връчват на институции, компании и личности за изключителен принос, за внедрени нови решения за дигитализация на услуги и процеси в дейността им, и за цялостен принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж