Междурегионални проекти ще бъдат финансирани с 334 млн. евро от програма ИНТЕРРЕГ Европа 2021-2027

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

С провеждането на форум „Европа, нека си сътрудничим!“ започва подготовката за втората покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ Европа 2021-2027. Той ще се проведе на 15 март 2023 г. в Стокхолм, Швеция. Във форума ще участват представители на Управляващия орган, Съвместния секретариат, Националните органи и звена за контакт по програмата, на Европейската комисия, проектни партньори от програмния период 2014-2020 г. и организации, търсещи партньори за разработване на проекти по новата ИНТЕРРЕГ Европа 2021-2027 г. 

Целта на събитието е да представи възможностите за сътрудничество, които новата програма предвижда, да представи постигнатите през програмния период 2014-2020 г. успехи, да предложи на участниците възможност за работа в мрежа и обмен на идеи за проекти и намиране на проектни партньори, както и индивидуални срещи със Съвместния секретариат и националните звена за контакт по въпроси, свързани с поканата. 

Втората покана ще бъде отворена за кандидатстване от 15 март до 9 юни 2023 г.

334 млн. евро са общо средствата, които ще бъдат разпределени за финансиране на междурегионални проекти по програмата. Подробна информация и линк за отворената регистрация може да се намери на уебсайта на програмата.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж