МФГ Инс ЕАД, част от Групата на MFG, получи лиценз за общо застраховане

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 9 февруари 2023-та г. Комисията за финансов надзор (КФН) издаде на МФГ Инс ЕАД (в процес на учредяване), част от групата на Management Financial Group (MFG), лиценз за застрахователно дружество за общо застраховане, съгласно чл. 29, ал. 1, т. 2 от Кодекса за застраховането. 

Застрахователният портфейл на компанията ще се състои от пет продукта, които са по четири класа застраховки:

  • Продукт „Кредит Сигурност” по клас застраховка „Злополука” (Раздел II, точка 1 от Приложение № 1 на Кодекса на застраховането), означен също като Credit Accident;
  • Продукт „Кредит Сигурност Плюс” по клас застраховка „Разни Финансови Загуби” (Раздел II, точка 16 от Приложение № 1 на Кодекса на застраховането), означен също като Secure Wallet;
  • Продукт „Спокоен път” по клас застраховка „Помощ при пътуване” (Раздел II, точка 18 от Приложение № 1 на Кодекса на застраховането), означен също като Travel;
  • Продукт „Закрила на Дома” по клас застраховка „Пожар и природни бедствия” (Раздел II, точка 8 от Приложение № 1 на Кодекса на застраховането), означен също като Property; и
  • Продукт „Защитен си” по клас застраховка „Злополука” (Раздел II, точка 1 от Приложение № 1 на Кодекса на застраховането), означен също като Accident. 

Целта на новото дружество в портфолиото на MFG е Групата да  предостави възможност за сключване на застрахователни полици и по този начин да увеличи портфейла от финансови услуги, които групата предлага.  Едновременно с това добре подготвените, вкл. в областта на общото застраховане, локални структури на MFG в цялата страната ще са директен канал за разясняване на ползите от общото застраховане, като по този начин работят и за така необходимото повишаване на финансовата и в частност застрахователната култура на потребителите на българския пазар. 

„Вярваме, че с навлизането ни на застрахователния пазар ще допринесем за повишаване на запознатостта на българите със спецификите и ползите от застрахователните продукти особено сред онази част от тях, които са със средно или по-ниско образование и които най-често са подложени на риск от финансово несправяне при загуба на имущество, преодоляване на последствията от злополуки или заболявания. Убедени сме, че благодарение на доброто ни познаване на клиентите от този сегмент, както и отличното обслужване, което предоставяме, и доверието, което поддържаме, с навлизането ни на пазара на общото застраховане ще допринесем съществено за по-висока степен на разбиране на защитата, която предлагат различните видове застраховки, по-високо доверие в застрахователния сектор и по-високо застрахователно покритие срещу рискове извън задължителните.“, споделиха намеренията си Петър Дамянов и Неделчо Спасов, изпълнителни директори на MFG Ins (в процес на учредяване). 

Петър Дамянов заема длъжността на главен финансов директор (CFO) на Мениджмънт Файненшъл Груп АД (част от групата на което е и МФГ Инс ЕАД (в процес на учредяване)) от 2016-а г. Притежава магистратура по „Финанси и статистика“ от University of Paderborn, Германия, както и бакалавърска степен по „Международен бизнес и мениджмънт“ от Dickinson College, Пенсилвания, САЩ. Дамянов е финансов експерт с дългогодишен банков и застрахователен опит, като преди да се присъедини към екипа на MFG е част от ръководството на Алфа Банка – клон България (понастоящем част от Юробанк България АД), заемайки позицията на финансов директор, a в продължение на 8 години отговаря за инвестиционната стратегия на MetLife България.

Неделчо Спасов (заедно със Станимир Василев) е съосновател на първата компания от Групата на MFG – Изи Асет Мениджмънт АД, която от 2005 г. предлага алтернативен, улеснен и иновативен достъп до финансиране на потребителите – първоначално само в България, а през годините успешният бизнес модел се прилага в Украйна, Полша, Румъния, Северна Македония. Спасов притежава специализация от Европейския институт по управление на бизнеса (INSEAD), Франция, както и магистратура по „Икономика и управление на индустрията“ от Университета за национално и световно стопанство.

MFG е 100% българска група компании, чиято мисия е да осигури възможност за финансово включване на всеки без оглед на моментното им социално и финансово състояние. Някои от компаниите в групата оперират на българския пазар от над 17 години. MFG е активна в седем държави: България, Румъния, Украйна, Полша, Северна Македония, Испания и Хърватска, и планира мащабна геоекспанзия на ключови европейски и международни пазари като Германия, САЩ, Мексико и Индия. Групата на MFG е отговорен работодател на над 8300 човека в повече от 450 офиса в държавите, в които оперира. В отношенията си с хората в организацията, партньорите и клиентите се уповаваме на ценностите човечност,  новаторство и отговорност.

Основният фокус на MFG е предлагането на финансови и кредитни продукти за физически лица и малък и среден бизнес. Дружествата в групата имат общо 15 действащи регистрации и лиценза за извършване на различни регулирани дейности – кредитиране, кредитно посредничество, пощенски парични преводи, платежни услуги и издаване на електронни пари, които са издадени от съответните надзорни органи на България, Румъния, Полша, Естония, Украйна и Северна Македония.  В портфолиото на групата влизат компании и брандове като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo, моделът „купи сега, плати по-късно“ NewPay, фондът за ангелски инвестиции MFG Invest, който реализира успешно първично публично предлагане (IPO) и се търгува успешно на BEAM пазара на БФБ и др.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж