„МФГ Инвест“ ЕАД предизвика интерес за над 4 млн. лв. на борсата

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Инвестиционната компания „МФГ Инвест“ ЕАД проведе успешен аукцион за първично публично предлагане на сегмента BEAM на Българска фондова борса, като след 179 сключени сделки реализира 1 195 016 броя акции на обща стойност 4 039 154 лв. при цена за една акция от 3.38 лв.


Неделчо Спасов

Дружеството, което има дялове в българския еднорог Payhawk, както и в компаните eBag, Tiger Technology, Boleron, Vedamo и други, е единадесетата компания, която се листва на фондовия пазар за малки и средни предприятия.


С увеличението на капитала се предвиждат инвестиции в нови компании като например Infinno, NewPay, както и за увеличаване на дела в компании, които вече са в портфейла на дружеството като Tiger Technology и фондът Eleven.

„МФГ Инвест“ ЕАД инвестира в стартиращи и развиващи се компании в секторите финтех, електронна търговия, технологии. Фокусът е върху динамични дружества със силно мотивирани екипи и солидна бизнес идея, която да е забележителна, лесно скалируема и да се отличава с конкретни технологични решения и конкурентни предимства.


Станимир Василев

Плановете на компанията са да разпределя 50% от реализираната печалба след продажба на притежавани инвестиции под формата на дивидент сред своите акционери.

Очаква се акциите да започнат да се търгуват на вторичен пазар след около две седмици.

„През десетките години, в които ние се занимаваме с бизнес и предприемачество, сме наблюдавали, че понякога е доста трудно и предизвикателно за хора с голям потенциал да намерят необходимото финансиране, за да реализират успешни, добри идеи. На нас самите ни се е случвало да инвестираме страшно много време в намиране на средства, което можеше да инвестираме в това реално да работим и да развиваме бизнесите си. Затова за нас е естествено с нашето развитие да помагаме и на предприемаческата среда да се развива. И добрите идеи, зад които стоят добри екипи, да видят бял свят. А тези обещаващи предприемачи да имат ресурсите и времето да правят това, което ги е запалило, и да успеят да станат най-добрите следващи предприемачи.“, коментират Станимир Василев и Неделчо Спасов, съоснователи на „МФГ Инвест“ ЕАД.

За MFG Invest
MFG Invest е част от групата на MFG.
Дружеството инвестира в стартиращи и развиващи се компании, чиято дейност е в сферата на технологичните финансови услуги, електронната търговия, създаване и продажба на технологии, които имат приложение в различни бизнес сфери като, но не само: образование, селско стопанство, сигурност, съхранение на данни и други. MFG Invest не инвестира в компании, които са на етап „идея“ и нямат разработен продукт или постоянен екип.
Целта на Дружеството е да управлява портфейла си от дялови участия, като подпомага развитието на компаниите чрез споделяне на дългогодишния опит и експертност на членовете на Съвета на директорите и на експертите в Групата на MFG.

За MFG
„Мениджмънт Файненшъл Груп“ АД (MFG) е 100% българска холдингова компания, обединяваща водещи доставчици на финансови услуги в Европа и с амбиции за мащабна геоекспанзия на нови западноевропейски пазари, както и на нови континенти.
MFG управлява разнообразно портфолио от успешни бизнес модели в сферите на потребителското кредитиране, кредитирането на микро и малки предприятия, предоставянето на кредитни карти и други алтернативни финансови продукти и услуги.


Част от Групата на MFG са:

  • дружества в съответните държави, получили разрешение за осъществяване на кредитна дейност от и поднадзорни на Българската народна банка, Националната банка на Румъния (Banca Naţională a României), Министерството на финансите на Република Северна Македония (Министерство за финанси), Комисията за финансов надзор на Република Полша (Komisja Nadzoru Finansowego), осъществяваща надзор и върху небанковите кредитиращи дружества в страната, други;
  • платежна институция, надлежно лицензирана от Българската народна банка, с последващо надграден лиценз за дружество за електронни пари и получила паспортизация за територията на ЕС;
  • P2P платформа, надлежно регистрирана от и поднадзорна на EFSA (Estonian Financial Supervision and Resolution Authority).
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж