Милен Митев e новият генерален директор на БНР

Кандидатурата му беше подкрепена с 4 от 5 гласа в Съвета за електронни медии

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Милен Митев е новият генерален директор на Българското национално радио. До момента Митев бе на поста със статут на “изпълняващ длъжността”, след като предишният ръководител на радиото Андон Балтаков подаде оставка.

Кандидатурата беше подкрепена от Галина Георгиева, Соня Момчилова, София Владимирова и председателят на СЕМ – Бетина Жотева. Розита Еленова гласува с “въздържал се”, защото според нея никой от кандидатите за поста не е демонстрирал необходимия “управленски капацитет”. В допълнение, Еленова поиска 3-месечен изпитателен срок за Митев, след което да бъде насрочен нов конкурс.

Като аргумент за избора на Митев, останалата част от членовете на съвета посочиха, че във времето, в което той е изпълнявал длъжността на генерален директор, националното радио е останало стабилно и независимо. Преди назначаването му на поста, Милен Митев заемаше позицията на административен директор в БНР.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж