Проф. Минеков пред централата на ГЕРБ: Идвам с мир (ВИДЕО)

Минеков не пожела да се качи до офисите на ГЕРБ и остави писмото на входа

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Служебният министър на културата Велислав Минеков остави лично писмото с молба за освобождаване на помещенията от ГЕРБ, които партията използва за свои офиси в бившата административна сграда на НДК, известна и като ПРОНО. Той реши да не се качва до последните етажи, в които бившият мандатоносител се помещава и обясни, че документите, които идва да предаде нямат ултимативен характер.

“Дойдох с мир. Очаквам писмото ни да бъде поето от деловодството. Не ми се качва до горе. Няма нищо страшно от това, че идва министър”, обясни Минеков пред журналисти на входа на сградата.

Културният министър повтори апела си ГЕРБ да напуснат доброволно и обяви, че в София има достатъчно “достойни” места, където партията може да се премести.

“Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на президента Плевнелиев. Нека да освободят етажа, за да може НДК да се върне към нормален живот. Ако не стане с молба, ще пробваме по законов път”, заяви Минеков.

Видео с изявлението на проф. Минеков вижте тук.

Той подчерта, че не всички политически партии пребивават в помещения без да плащат наем.

“Има и такива, които си плащат. Партия ГЕРБ е променила закона, за да им е удобен и те да не си плащат. Този абордаж е циничен. Ако ще раздаваме партийни офиси, всички партии да дойдат в НДК, да платят загубите от 90 милиона лева и да стоят”, заяви министърът.

На въпрос как ще коментира думите на ГЕРБ, че “ще се сблъска със стена”, Минеков обясни, че партията е свикнала да заплашва, но той не се поддава на такива думи.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж