Проф. Минеков: Най-любезно ще помолим ГЕРБ да напуснат централата си в НДК

Начинът, по който партията е ползвала офисите, е довел до загуба от 6 милиона лева, посочи културният министър

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Министърът на културата от служебното правителство Велислав Минеков обяви, че подготвя решение с областния управител на София, с което в петък „най-любезно“ ще помоли ГЕРБ да напуснат политическата си централа в НДК. Това обяви министърът в кулоарите на парламента пред да бъде изслушан по казуса с вестник „Труд“.

„Утре ще подготвим решение с областния управител и в петък ще ги помолим най-любезно, както го казах и преди – да се преместят, защото това носи огромни загуби на Националния дворец на културата“, заяви Велислав Минеков.

Служебният културен министър обяви, че двата етажа от „Малкото НДК“, където в момента се помещава ГЕРБ, са били превзети, а дворецът изцяло е генерирал загуби за десетки милиони лева.

По време на изслушването си пред парламента за случая около редакцията на вестник „Труд“, Минеков обясни, че офисите на ГЕРБ са довели до дълг от поне 6 милиона лева.

Снимка: NewsOne

„Въпросните два етажа са превзети чрез термина „отпаднала необходимост“. Изобщо за НДК, направено е така, че нищо да не се получава. По време на управлението на господата от редичките на ГЕРБ , дългът е невероятен, НДК е отдаван, съсипван, а ГЕРБ изглежда са били толкова бедни, че не са могли да си плащат за офис. Изчислихме наема на квадратен метър в района, офисите на партията водят до загуби в размер на 6 милиона. Целият дълг и амортизация на двореца водят до загуби за 90 милиона. Благодарете на господата“, обърна се Минеков от трибуната на Народното събрание.

От ГЕРБ контрираха, че дълго време са плащали наема си, а впоследствие са имали законово основание да не го направят.

„Ние плащахме 5 500 лева наем за двата етажа. По закона за политическите партии, в в момента имаме право да ползваме централата си безплатно. Преди месец и половина Областният управител на София се опита да изгони БСП от централата им по подобни причини. Ние сме против това“, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Депутатът не пропусна да атакува Минеков и посочи, че ако един културен министър пожелае да действа като вътрешен, рано или късно ще дойде време, в което той ще атакува и други формации или субекти от обществения живот на страната.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж