Министърът на отбраната заминава на работно посещение в Босна и Херцеговина

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на отбраната Димитър Стоянов заминава на 26 септември на официално посещение в Босна и Херцеговина. В Сараево той ще се срещне с министъра на отбраната Сифет Поджич. Двамата ще обсъдят развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната и инициативите в областта на регионалното сътрудничество.

Българската делегация, водена от министъра на отбраната, ще проведе среща със заместник-председателстващия Съвета на министрите и министър на външните работи Бисера Туркович и ще бъде приета от председателстващия Председателството Шефик Джаферович.

В рамките на еднодневното посещение в страната министър Стоянов ще посети база „Бутмир“, където ще се срещне с военнослужещите от българския военен контингент, който участва в операцията на ЕС „Алтеа“.

В база „Бутмир“ министър Стоянов ще разговаря с командващия операцията на ЕС „Алтеа“ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден генерал Памела МакГаха. На срещите ще бъде обсъдено участието на България в операция „Алтеа“.

В състава на българската делегация участват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска, извънредният и пълномощен посланик в Босна и Херцеговина Н.Пр. Валери Йотов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов и експерти от Министерството на отбраната.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж