Министерството на културата премества централата на ГЕРБ от НДК в петък

От ГЕРБ обявиха, че не знаят нищо за намеренията на културното министерство

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Министерството на културата ще започне процедура по преместване на централата на ГЕРБ от НДК. Това обяви служебният министър Велислав Минеков в интервю за журналиста Веселин Дремджиев. По негови думи двата етажа, на които се помещават офисите на партията, са били взети “с абордаж”.

“Нямаме повече време за губене. Като министър Росен Плевнелиев пише, че тези етажи са с отпаднала необходимост от НДК и ако дворецът ги дава под наем, те са излишни. Данаил Кирилов като областен управител ги присвоява. Крайно време е да си намерят имот. Струва ми се, че партия ГЕРБ са с “отпаднала необходимост”, заяви Минеков.

Той обясни, че през последните години подопечното му министерство е “изгнило от корупция, както законна, така и незаконна”.

Часове след даденото интервю, от ГЕРБ заявиха, че не са информирани за намерението на културното министерство да започне действия оп отстраняване на офисите на партията. Пред Actualno.com ПР-ът на формацията Никола Николов обяви, че за първи път чува за подобни планове.

ГЕРБ ще ползва 10 години безплатно централата си в София - Mediapool.bg
Сградата, в която се помещава централата на ГЕРБ

“Към момента не сме известени абсолютно под никаква форма за подобни действия. Така че засега няма как да коментираме”, е казал той.

Конфликтът между ГЕРБ и служебният министър във връзка с централата й не е новина за българското публично пространство. Още преди два месеца партията излезе с официална позиция срещу Минеков.

“Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата. Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии. Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор.

През утрешния ден Минеков ще бъде изслушан в Народното събрание във връзка с казуса около вестник “Труд”. Редакцията на изданието беше запечатана в присъствието на полиция, а според служебния културен министър става дума за системно неплащане на сметки, които са достигнали размер на 236 000 лева.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж