Министерството на туризма дава възможност на 50 малки и средни предприятия от туристическия сектор да участват безплатно във „Ваканция и СПА Експо“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министерството на туризма дава възможност на 50 малки и средни предприятия от туристическия сектор да вземат участие във „Ваканция и СПА Експо“ – най-мащабният туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. Форумът ще се проведе 15-17 февруари 2023 г. в София под мотото „Динамика и доверие!“.

На изложението избраните участници ще имат възможност да покажат своите туристически продукти, да срещнат партньори, да обменят идеи и да се запознаят с постиженията на туристическия бизнес в страната и чужбина.

Министерството на туризма ще покрие таксата за участие на избраните участници, както и разходите за настаняване, храна и транспорт в рамките на Закона за държавния служител.

Всеки, който желае, може да кандидатства, а ето какво е необходимо да направите за целта: свалете заявката за участие от този линк, попълнете заявката за участие – отнема не повече от 15 минути – и я изпратете на имейл exhibition@tourism.government.bg в срок до 30.11.2022.

Екип на Министерството на туризма ще разгледа кандидатурите и ще обяви класиралите се участници до 20.12.2022.

Тази подкрепа за малкия и среден бизнес в туризма става възможна благодарение на проект BG16RFOP002-2.010-0002-C03/23.05.2018 г. „Повишаване на капацитета на МСП в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за Управление на Туристическите Райони, Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. 

Основната цел на проекта е повишаване конкурентоспособността на малките и средни предприятия (МСП) за устойчиво развитие на туризма чрез институционална подкрепа за създаване и функциониране на ОУТР в отделните туристически райони. МСП в сектор туризъм се нуждаят от подкрепа за засилване на капацитета им за излизане и налагане в рамките на националния, регионалните и международните пазари.

Пълна информация за международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“, можете да получите на интернет страницата на борсата на http://www.holidayfair-sofia.com/.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж