Министрите на външните работи на Швеция и Финландия подготвят посещение в Турция (ВИДЕО)

Владимир Путин заяви, че присъединяването на Финландия и Швеция им към Алианса няма да представлява непосредствена заплаха за Русия

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Турция няма да отстъпи по въпроса за присъединяването на Швеция и на Финландия към НАТО, след като двете страни официализираха кандидатурите си в Алианса. Тази позиция изрази турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Министрите на външните работи на Швеция и Финландия подготвят посещение в Турция за преговори в опит да получат подкрепата.

Ердоган допълни, че делегациите от скандинавските страни не трябва да си правят труда да идват в Анкара,защото по думите му подслоняват хора, които са свързани с групи, определени като терористични.

Говорителят на президента, уточни, че Анкара не затваря вратата за присъединяване на двете скандинавски страни към Северноатлантическия алианс, но счита за необходимо НАТО да вземе предвид опасенията за националната сигурност на страната му.

Министърът на външните работи на Швеция Ан Линде и финландският й колега Пека Хаависто ще се срещнат с турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Анкара, като подробностите за посещението се уточняват. В сряда Чавушоглу се очаква да посети Вашингтон.

Руският президент Владимир Путин заяви, че присъединяването на Финландия и Швеция им към Алианса няма да представлява непосредствена заплаха за Русия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж