Мис Фишър с епичен филмов завършек на серийните си криминални мистерии

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Мис Фишър с епичен филмов завършек на серийните си криминални мистерии. По Epic Drama.

С милиони отдадени фенове по целия свят, които жадно са погълнали всяка страницата от бестселърите и всяка минута от ТВ сериите, знаменитата Мис Фрейни Фишър, отличен детектив и главен герой на три серийни поредици с феноменален международен успех, прави скок на големия екран – и по Epic Drama –  за да завърши криминалните си мистерии с пълнометражния филм „Мис Фишър и криптата на сълзите“ – премиера в ТВ дома на епичната драма на 30 март от 22:00 часа

Йерусалим, 1929 г. Фрайни спасява млада бедуинка, държана в плен след клане в едно село и я събира отново с чичо ѝ във величествено английско имение, но след това мъж, който твърди, че има информация за момичето, е застрелян, оставяйки след себе си мистериозен медальон… Точно този медальон и едно древно проклятие изстрелват Мис Фишър и нейния ухажор… повърхностно казано… – инсп. Джак Робинсън, в бурно приключение в пустинята Негев в южен Израел.         

Заснет на терен в Мароко, включително сред необикновените пясъчни дюни на предела на Сахара, както и в изумителните исторически имения в Мелбърн, Австралия, „Мис Фишър и криптата на сълзите“ се осъществява с помощта на мащабна спонсорска кампания от почитатели. 

Чрез нея се осигурява значителна част от бюджета за реализация на проекта и това е най-успешната такава кампания в Австралия и до ден днешен!

За филма сценаристът и продуцент Деб Кокс казва: „Искахме да се възползваме от романтиката и екзотиката на пустинята, но да заснемем история, която би подхождала на автора Кери Грийнууд – и най-вече – на самата Фрейни!  

„Мис Фишър е толкова интересен персонаж, че докато проучвахме идеи за филма, ни мина през ум да заложим на конвенционална мистерия с убийство, случваща се в имение или на влак, но Фрейни е екшън детектив. Тя се катери по сгради, минава на боя разстояние от бързи коли, притежава пистолет… Имахме си работа с хибриден герой и хибриден жанр, който подлежи на разработка като екшън-приключение за голям екран.”

Операторът Роджър Лансер за снимките в Мароко: “Имаш камили, пясъчни дюни, фантастични залези и изгреви на луната, невероятно светлина, особено следобед – феноменално място за снимане на филм. Много удовлетворяващо кинематографски.” 

A picture containing dune

Description automatically generated

Изпълнителният продуцент Фиона Игър споделя някои тайни за снимачните локации:  “Имахме късмета да снимаме на снимачната площадка на „Небесно кралство“ на Ридли Скот, което беше страхотна тръпка, както и в един невероятен кратер до подстъпите на Сахара, където е сниман „Мумията“, а също и до едни впечатляващи пясъчни дюни близо до Мерзуга, където са снимани класики като „Кралицата на пустинята.”

За радост на режисьора Тони Тилс, оригиналният актьорски състав и екип са обединени за проекта: „Беше като събиране на класа, така се почувствах, когато всички се появиха. Те вече имат собствени проекти и наистина бе голямо удоволствие да се съберат отново заедно. Изумително е колко бързо влязоха в света на Мис Фишър отново“.

„Mис Фишър и криптата на сълзите“ дебютира по Epic Drama в България, Гърция и цяла Централна и Източна Европа на 30 март от 22:00 часа с повторение на 2 април от 00:30 часа.  

Междувременно, епизодите от сериала са в ТВ дома на епичната драма – Epic Drama –  всяка събота и неделя от 18:30 часа. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж