Млад мъж, опитал да извърши кражба от автомобил и ранил двама полицаи

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със случай, при който са пострадали двама полицейски служители. На един от тях е причинена средна телесна повреда.

До инцидента се стигнало след като служителите на реда опитали да предотвратят кражба от автомобил. Младият мъж, който бил установен на местопрестъплението, не се подчинил на полицейските разпореждания да остане на място, а побягнал. Последвала гонка, полицаите прибегнали до помощни средства – електроди, за да задържат нарушителя, но той отново се измъкнал. Поради това се стигнало до произвеждането на предупредителни изстрели със стоп патрони, един от които уцелил беглеца в областта на коляното. Макар да забавил ход, младият мъж не се отказал и продължил да се опитва да се измъкне. При задържането му полицейските служители употребили и физическа сила. В следствие на схватката двамата полицаи също пострадали, като един от тях се оказал със спукана дясна ръка.

Задържаният е на 27 години от град Провадия, известен е на органите на реда и осъждан. Към момента той е настанен в специализирано болнично заведение, поради неадекватното му поведение.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж