Младежки дебат за Левски събра в Ловеч участници от цялата страна

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Национална младежка форма-дебат „Нужен си ни днес, Апостоле“ се проведе на 18 февруари 2023 г. сутринта в залата на Общински съвет- Ловеч. Участниците бяха от цялата страна. В началото те бяха поздравени от кмета Корнелия Маринова с думите: 

„България е свързана трайно с Левски, всяко българско сърце е свързано с Апостола, както, вярвам, и вашите сърца. Вие представлявате младите хора на нашата страна. Надявам се, че това, което ще споделите, ще е от полза на всички останали.“

Близо три часа деца и младежи разказваха, рецитираха и коментираха живота и делото на Левски. Показани бяха изключително разнообразни подходи – едни  говориха за живота на Апостола, други – за тефтерчето му, трети показаха видео импресии, четвърти – Левски в родния им край. Участниците бяха положили похвални усилия и изложиха интересни подробности по избраните от тях теми.

В дебата взеха участие 34 младежи и ученици от десет общини в страната – Ловеч, Троян, Севлиево, Габрово, Свищов, София, Перник, Правец, Варна и Силистра. Те представиха общо 13 презентации (Варна с три, Севлиево с две).

Вчера участниците разгледаха музея „Васил Левски“,  който е посветен на Апостола на свободата, направил Ловеч център на Вътрешната революционна организация. От видяното някои обогатиха своите презентации с нови факти.

Събитието бе по повод 150 години от смъртта на една от най-емблематичните фигури в историята на България – Васил Левски. Организатори  са Община Ловеч и Сдружение „Екомисия 21 век“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж