МОН: Над 150 000 теста са необходими, за да могат всички ученици да влязат в клас от понеделник

От ведомството алармират, че към момента няма никакви налични тестове за изследване на учениците на 13 декември тази година

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Министерството на образованието и науката (МОН) има нужда от още над 150 000 теста, за да върне всички ученици в клас от понеделник, 6 декември, дори ако ги тества само веднъж в седмицата. Това съобщават от ведомството.

Оттам посочват, че 678 111 са всичките ученици в страната, без област Кърджали, в която заболеваемостта е под 250 на 100 000 души и достъпът до класните стаи е без тестване.

От разчетите на МОН става ясно, че в момента те разполагат с 520 260 теста – 430 660 от тях са разпределени в училищата и все още не са използвани, а в склада на БЧК са налични 89 600 теста.

От министерството алармират, че към момента няма никакви налични тестове за изследване на учениците на 13 декември тази година. Уточняват още, че досега са получили от здравното министерство общо 1 597 460 теста.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж