Монтана посреща Нова година с фолклорна програма и томбола с награди

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Брас бенд Vivo Montana, народната певица Радостина Паньова и ансамбъл „Пъстрина“ ще веселят монтанчани в новогодишната нощ. След 3 години принудителна тишина в 23:30 ч. на 31 декември централният площад „Жеравица“ ще бъде огласен от музика и песни. На откритата сцена до новата блестяща елха първи ще излязат музикантите от Vivo Montana – най-успешният музикален проект в Северозапада, създаден от Пламен Крумов.

След приветствието на кмета Златко Живков, националният химн и пищна заря ще оповестят началото на 2023-та. Както повелява традицията, непосредствено след това ще се извие „Дунавско хоро“ на Дико Илиев.

След Vivo Montana на сцената ще излезе Радостина Паньова, определена от популярния певец и композитор Шабан Шаулич като най-добрата фолклорна изпълнителка в България. Тя сполучливо съчетава традицията на родния ни фолклор с модерното звучене. За празника на Монтана Радостина Паньова е избрала 13 от 500-те песни, които има в репертоара си. Подготвени специално за празничната програма композиции по нейните песни ще изпълни Представителен танцов ансамбъл „Пъстрина“ с хореограф и художествен ръководител Първан Първанов.

Общината е предвидила и томбола, в която могат да участват всички, присъстващи на площада. Наградите са повече от атрактивни – 43-инчов смарт телевизор, микровълнова печка, мултикукър, прахосмукачка и още 15 полезни и необходими за домакинството уреди.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж