Моряците от кораба “Царевна” вече са на родна земя

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Евакуираните моряци от кораба “Царевна” пристигнаха с правителствения самолет на летището във Варна. Близките на моряците ги посрещнаха още на пистата.

Евакуираните разказаха пред медиите, че по кораба има нанесени щети, предаде БНТ. Сами са излезли от кораба и оттам са посрещнати от войници, които са ги приели много добре, качили са ги на автобус и са ги закарали в хотел в Донецк и оттам – в Ростов на Дон. Моряците заявиха, че не са сигурни коя страна са представлявали войниците, предполагат, че е Русия.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/pravitelstveniyat-samolet-otletya-za-da-pribere-moryaczite-ot-czarevna/

На летището бяха и министър-председателят Кирил Петков и министърът на външните работи Теодора Генчовска.

“Сега фокусът ни е върху следващия кораб в Черноморск и, разбира се, се надяваме да видим и капитана на „Царевна“ скоро, но това е по-сложно, защото той ще остане на борда докато може да излезе и самия кораб,” каза Кирил Петков.

Моряците в “Рожен” също са изявили желание да се евакуират тогава, когато може и корабът да излезе от водите на Черноморск.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж