Мотористи излизат на протест заради готвени промени в Закона за движение по пътищата (ВИДЕО)

Според тях те създават предпоставки за сериозни проблеми

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Представители на мотоклубове от цялата страна излизат на протест на пл. Народно събрание във вторник. Недоволството им е предизвикано от предложени промени в Закона за движение по пътищата,  с които моторите от  категория А1 и А2 няма да могат да се движат по магистрала и скоростен път.

В предложените промени е заложено същите водачи да могат да се движат по извънградските пътища със скорост от 70 км/ч. Според мотористите това са предпоставки за сериозни проблеми.

Те недоволстват и от факта, че не са разгледани и уважени предложенията, които те са внесли на 15 май. Сред тях са да им бъде позволено да се движат в бус-лентата, да могат в задръстване да карат между лентите, да бъдат  налагани сериозни санкции и забрана на пресичането на двойна непрекъсната линия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж