„Мозъчен боклук“ с режисьор Стоян Руменин с премиера

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Отново Бекет на сцената на Yalta Art Room

За смисъла на съществуването на човека говорят актьорите Боян Петров, Йордан Върбанов, Марио Василев, Даниел Кукушев и Борче Манев в най-новата премиера на сцената на Yalta Art Room – „Мозъчен боклук” по текстове на Самюъл Бекет. Театралният експеримент е под режисурата на Стоян Руменин. Музиката е дело на Явор Намлиев, костюмите на Лиляна Петрова, сценографията на Павел Илиев, а пластиката на Йордан Върбанов. Представлението ще се състои на 5 март от 19.30ч. Екипът е съставен отново от млади артисти.

Мозъчен боклук

„Мозъчен боклук” е театрален експеримент – представление за съвременната болест на човека – премислянето.

Или както се казва в психологията – Руминация.

Over-thinking-а е непосредствена част от ежедневието на всеки един човек в 21-ви век.

Такъв е и нашият герой – Крокър. Ровейки в себе си, той се опитва да открие смисъла на собственото си съществуване –

защо е тук … и къде е всъщност? Къде е това „тук” … мислите в главата му или има друга реалност?

И какво е „реалност”? Дали образите в главата му са част от него или са задвижващата сила на собствените му противоречия.

Има ли смисъл да живее, за да разбере отговорите на тези въпроси?!” – Стоян Руменин

Стоян Руменин – личен архив

Стоян Руменин (1985) е роден в Пловдив. Завършва Актьорско майсторство в ПУ „Паисий Хилендарски” в класа на доц. Иван Налбантов. От 2018 работи като щатен актьор в трупата на ДТ „Рачо Стоянов”, Габрово. Участва в представления на режисьорите Ана Батева, Васил Дуев – Тайг, Петринел Гочев и др. В момента учи магистратура в класа на проф. Пламен Марков, специалност „Режисура в сценичните изкуства” в НАТФИЗ. Представлението „Мозъчен Боклук” е неговият дипломен спектакъл.

Самюъл Бекет

Самюъл Бекет е считан за един от най-популярните автори на 20 в. Той е най-известен с пиесата си „В очакване на Годо“. Ирландският драматург, романист и поет, писал на английски и френски език, е удостоен с Нобелова награда за литература през 1969. Сред познатите му в родния театър пиеси са освен „В очакване на Годо“, също „Катастрофа“, „Краят на играта“, „О, щастливи дни“, „Последната лента на Крап“. „Мозъчен боклук“ по негови текстове е вторият спектакъл на сцената на Yalta Art Room на автора. През март 2022 режисьорът Боян Крачолов постави „Парче монолог. Не Аз.“

„Мозъчен боклук”
театрален експеримент по текстове на Самюъл Бекет

Превод: Мария Коева
Режисьор: Стоян Руменин
Сценография: Павел Илиев
Костюми: Лиляна Петрова
Музика: Явор Намлиев
Пластика: Йордан Върбанов
Плакат: Цветелина Атанасова
Участват: Боян Петров, Йордан Върбанов, Марио Василев, Даниел Кукушев, Борче Манев

Плакат – Цветелина Атанасова

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура” по програма „Дебюти”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж