Мустафа Карадйъ: ДПС ще работи за връщане на нормалността в политиката

Конструктивният диалог трябва да е в основата на търсене на верните решения, заяви още той

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Движението за права и свободи ще работи за връщането на нормалността в политиката. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той заяви, че това Народно събрание се учредява в една година, която ще се запомни с много кризи и избори. Той каза, че кризите са предизвиквали избори и изборите са задълбочили кризите. „Парламентарната група на ДСП ще работи за възстановяване на нормалността в политиката”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

“Гласуващите дадоха глас на партиите, за да сложат край на кризата и да се обединят около работещи решения, но не дадоха властта на нито една партия. Конструктивният диалог трябва да е в основата на търсене на верните решения. ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката”, добави Карадайъ.

Снимка: NewsOne

“От доста време алармираме, че поведението на полицията може да стане безконтролно. Полицаи влязоха в избирателни секции. Нарушени са основни принципи и законът е погазен тотално. ЦИК и РИК мълчат“, каза Карадайъ.

„Разполагаме с доказателства, че ЦИК не отчете всички подадени гласове. ДПС няма да остави нито един случай непроверен и нито един случай ненаказан. Тези извращения на полицията ни връщат в мракобесните времена преди 1989 г.”, посочи той.

Политическата криза трябва да започне да се решава със съставянето на редовен кабинет, подчерта лидерът на ДПС.

Снимка: NewsOne

“На първо място трябва да се възстанови диалогът между политическите субекти и институциите. Трябва да спазваме стриктно конституцията и законите на страната. ДПС посочва решението – Програма за икономическо развитие на базата на Зеления пакт. България фатално закъснява със своя План за възстановяване, докато другите страни вече са реализирали 30% от своите”, каза лидерът на ДПС.

“Държавният бюджет се отлага във времето. България загуби битката с пандемията заради безотговорното отношение на изпълнителната власт, особено през последната година. За последните три месеца сме загубили повече хора, отколкото през Втората световна война. България има нужда в най-кратки срокове да си напише Плана за устойчивост и ОП. Българите очакват решения, които да повлияят положително на техните доходи. НАТО и ЕС очакват да бъде предвидим и лоялен съюзник”, добави Карадайъ.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж