МВнР: Оказваме пълно съдействие на Северна Македония във връзка с трагедията на “Струма”

Съдебни лекари и служители на македонското МВР ще бъдат допуснати до мястото на произшествието

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Министерството на външните работи на България оказва пълно съдействие на Република Северна Македония след трагичния инцидент на автомагистрала “Струма”.

От ведомството са поискали от компетентните власти да осигурят приоритетно и безпрепятствено влизане в България на близките и роднините на загиналите и пострадалите, както и на представители на медиите в южната ни съседка.

“В рамките на компетенциите си МВнР оказва съдействие и на екип от съдебни медици, както и на служители от МВР на Република Северна Македония, които ще пристигнат в страната ни във връзка с катастрофата”, съобщиха от външното ни министерство.

Служебният външен министър Светлан Стоев имаше възможност да разговаря с македонския премиер Зоран Заев, здравният министър Венко Филипче и колегата си Буяр Османи.

Те посетиха Пирогов, където се срещнаха с пострадалите от пожара в туристическия автобус. Директорът на болницата проф. Иван Поромански информира правителствената делегация на Република Северна Македония за състоянието на ранените.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж