МВР с благотворителната кампания за Великден

74 деца получиха за празника по 500 лева, на 12 от тях - абитуриенти тази година - бяха преведени и по 1200 лева. Кампанията на министерството бе сред каузите на благотворителния Виенски бал в София през 2023 година

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Тази година Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР навършва 20 години. Започнахме с надеждата, че каузата ни ще има бъдеще, а с безусловната подкрепа на обществото и неотменната ангажираност на медиите инициативата вече има своя история.

През последните две десетилетия кампанията бе опора за стотици деца, претърпели тежката загуба на родител. Някои от тях, вече пораснали, избраха да следват доблестния път на бащите си, други последваха мечтите си в търсене на нови хоризонти, но всички те остават част от голямото семейство на МВР.

През юбилейната 2023 г. благотворителната кампания се провежда в подкрепа на 74 деца от цялата страна. По утвърдена традиция, възможна благодарение на всички дарители, всяко едно от тях получи 500 лева по повод Великденските празници. С набраните средства финансова подкрепа бе осигурена и за абитуриентите – на 12 деца, завършващи тази година средното си образование, бяха преведени по 1200 лева.

Отправяме искрена благодарност към всички, които подкрепят каузата на МВР с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на министерството, които ежемесечно даряват средства от заплатите си.

Своята съпричастност към благотворителната кампания на Министерството на вътрешните работи засвидетелства и благотворителният Виенски бал в София. Официалното събитие събра 20 000 лева в подкрепа на децата на загинали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж